Gündem

Ramazan Pidesinin Fiyatı Açıklandı Mı? Ramazan Pidesinin Fiyatı Ne Kadar?

Ramazan Ayına sayılı günler kaldı. Artık gelenek haline gelen ve her ramazan yapılan Ramazan Pideleri sofralardaki yerini alacak. Fakat pide fiyatları hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın, Ramazan Pidesi fiyatlarını bugün Kahramanmaraş’ta açıklaması bekleniyor. Türkiye Ekmek İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar ise Ramazan Pidesi hakkında yaptığı açıklamada “Vatandaşımız kaliteli bir pide yemek istitorsa 400 gram pide için 3 TL’den aşağı maliyetini kurtarmaz.” dedi.

Pide Fiyatları Normal Olacak

Ramazan Ayına büyük bir heyecanla hazırlanan vatandaşlar, ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan ramazan pidesinin fiyatı ile ilgili açıklamayı bekliyor.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, maliyet artışları ve piyasadaki belirsizliklere rağmen pide fiyatlarının vatandaşı üzmeyeceğini belirtti. Maliyet artışına rağmen pide fiyatlarında fırıncı esnaflarımızın fedakarlıkta bulunarak vatandaşımızın cebini yakmayacak bir fiyat politikası izleyeceklerini de sözlerine ekledi.

İdeal Pide Gramajı 400-500 Gram Arasıdır

Ramazan Pidesi fiyatı ile ilgili henüz net bir açıklama gelmezken, Türkiye Ekmek İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar yaptığı açıklamada, “400 gram pidenin maliyeti son yapılan üretim giderleri zamları hesaba katılarak hesaplandığında ramazan pidesinin 3 TL’nin altındaki bir fiyata satılmaması gerektiğini” ifade etti.

Açıklamasının devamında ise “Halil İbrahim Balcı siyasilerin değirmenine su taşıyor” eleştirisini dile getiren Kolivar, “Tarım Bakanı Faruk Çelik, ‘fiyatları düşürün’ açıklamasını yaptığında İbrahim Balcı, esnafın maliyetlerini düşünmeden sus pus oldu. Şimdi önümüzde ramazan ayı var. Ramazan Pidesi ile ilgili her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Pide fiyatını fırın belirler. Eğer Esnaf Birliği veya herhangi bir kurum Ramazan Pidesi 300 gr olacak derse bu vatandaşı aldatmak olur. 300 gram pide olmaz. İdeal pide gramajı 400-450 gram arasında olmalıdır” dedi.

Kamupersoneli.net  | Ankara