Gündem

Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 bölge müdürlüğü kuruldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha önce yaptığı açıklamada, “TÜRASAŞ’ın merkezi Ankara’da olacak. Eskişehir, Sakarya ve Sivas’ta bulunan işletmelerin başına da Genel Müdür Yardımcıları atanacak.” ifadelerini kullanmıştı.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. ile ilgili karar bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. 

3 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Yayımlanan karara göre 3 bölge müdürlüğü kuruldu. 3’ü bölge müdürü, 6’sı bölge müdür yardımcısı ve 20’si başuzman olmak üzere 29 kişilik kadro ihdas edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TCDD Genel Müdürlüğünün bağlı ortaklıkları olan Türkiye Vagon Sanayii AŞ (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii AŞ’nin (TÜDEMSAŞ) birleştirilmesiyle iktisadi devlet teşekkülü olarak Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) kurulmasının Mart ayında kararlaştırıldığını ve konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nın da Mart ayı başında Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurmuştu.  Şirketin raylı sistem araçlarının yerli ve milli bir şekilde üretimiyle tasarımının yanı sıra kritik bileşenlerindeki yerlilik oranının artırılması görevini yürüteceğini bildiren Karaismailoğlu, “Yeni kurduğumuz şirketin görevleri arasında ayrıca yerli sanayinin Ar-Ge, tasarım ve üretim kabiliyetlerinin geliştirilmesi, her türlü raylı sistem araçlarının ve alt bileşenlerinin imalatı, bakım ve onarımının yapılması ile yaptırılması da yer alıyor. TÜRASAŞ’ın merkezi Ankara’da olacak. Eskişehir, Sakarya ve Sivas’ta bulunan işletmelerin başına da Genel Müdür Yardımcıları atanacak. Ana Statüsü de belirlenerek Resmi Gazete’de yayımlanan TÜRASAŞ’ın yönetim organizasyonunu bin an önce kuracağız. Böylece Milli Yüksek Hızlı Trenimizi üretecek TÜRASAŞ, yapım çalışmalarını hızlandıracak. TÜRASAŞ ile Milli Yüksek Hızlı Tren’imizi üretmekle kalmayacağız, inanıyorum ki en yakın zamanda da bölgenin en önemli üreticilerinden biri olacağız” demişti. 

Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 bölge müdürlüğü kuruldu