Gündem

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı! 1 Temmuz itibariyle yasak geliyor!

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre artık sigara kağıtlarına tütün doldurup poşetlenerek satılması artık yasaklandı. 1 Temmuz itibariyle uygulanmaya başlanacak olan yasağa dair merak edilen tüm detaylar haberimizde mevcut.

CEZASI VAR

Yayımlanan karara göre 1 Temmuz tarihi itibariyle sarma sigara satışı yapanlara 3 ila 6 yıl arasında hapis cezası verilecek. Ticari amaçla yapılan satışta, sigara kağıdının içine doldurulan tütün, parçalanmış tütün ya da tütün dışında farklı bir madde konularak satılması, bulundurulması ve nakledilmesi yasaklandı.

1 TEMMUZ 2021’DE

Aynı zamanda 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetki belgesi almayanlar ve bildirimde bulunmayanlar tütün satışı (tivari) yapamayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı! 1 Temmuz itibariyle yasak geliyor!

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Konuyla ilgili Resmi Gazete’nin 26 Haziran sayısında şu ifadeler kaydedildi:

“28/11/2017 tarihli ve 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 123 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, fıkraya (e) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

e) 62 nci maddesiyle 4733 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin dokuzuncu fıkrasından sonra gelmek üzere eklenen onuncu fıkrası ve 93 üncü maddesiyle 5607 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin yeniden düzenlenen yirminci fıkrası, ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kâğıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenler bakımından 1/7/2020 tarihinde, f) 63 üncü maddesiyle 4733 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin beşinci fıkrasının (h) bendinin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin değişiklik ve 93 üncü maddesiyle 5607 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin yeniden düzenlenen yirminci fıkrası, Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar bakımından 1/7/2021 tarihinde”