Gündem

RTÜK 'Son Dakika' Yazısına Yayın Yasağı Getirdi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İlker Ilgın, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Çakıltaş, geçtiğimiz günlerde yayıncı kuruluşların temsilcilerini toplayarak KHK’lar la getirilen yayın yasakları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. 

Gerçekleştirilen toplantıda söz konusu yasaklara uyulmadığında uygulanacak cezalar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca toplantı sonrasında bilgi notu hazırlandı. Hazırlanan bilgi notunda şu ifadelere yer verildi;

YAYIN YASAĞININ KAPSAMI 

Hürriyet Gazetesinin aktardıklarına göre “Resmi makamlarca dağıtılan görüntü ve bilgiler dışındaki varsa patlama, yaralanan ya da hayatını kaybedenlere ait görüntü, olay anı ve sonrası vatandaşların yaşadığı korku ve paniği gösteren görüntüler, fail ve olaya iştirak etme şüphesi bulunanların isimleri, soruşturmanın gizliliğini ihlal edebilecek benzer bilgi, sunucu veya muhabirlerin ajitasyon içeren abartılı ifadeleri, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlar, olayın sıcaklığı geçmesine rağmen gün boyu ekranda kalan son dakika, sıcak haber gibi yazılar, yayın akışının kesilerek sürekli yayın yasağına neden olan olaya ilişkin görüntülere yer verilmesi yayın yasağının kapsamında değerlendirilecek.

İstanbul İzmir Antalya gibi marka şehirlerde havaalanları gibi kritik tesislere saldırılara ilişkin terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlar, yayın yasağının kapsamında olacak. Yayın yasağı ihlali yapan kanalın yayını ilk olarak 1 ün süreyle durdurulacak. Ayrıca  bir yıl içinde yasak ihlali tekrarlandığında yayın 5 güne kadar, ikinci yasak ihlalinde 15 güne kadar durdurulacak. Ancak üçüncü yasak ihlalinde medya hizmet sağlayıcı lisansı iptal edilecek.

Kamupersoneli.net | ANKARA