Gündem

RTÜK Tarafından İzdivaç Programlarına 1 Yılda 11 Milyon TL Ceza Verildi

RTÜK 15 Şubat’ta yaptığı toplantıda evlilik programlarını tekrar gğndeme getirdi. Söz konusu toplantıda Kanal D’deki ‘Kısmetse Olur’, star TV’de yayınlanan ‘Zuhal Topal’la’ ve Show TV’deki ‘Evleneceksen Gel’ isimli programlara yaklaşık 1 milyon TL’lik para cezası verildi. Bu ceza ile beraber RTÜK tarafından evlilik programlarına verilen para cezası 11,2 milyon TL’ye ulaştı.

2016’DA 94 BİN ŞİKAYET

Evlilik programları hakkında vatandaşlardan 444 1 178 çağrı hattı, web sayfası ve elektronik posta adresi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden şikayetler yağdı. Konu ile ilgili olarak 2015 yılında 7 bin 297 şikayet, 2016 yılında ise 94 bin 792 şikayet yapıldı.

Ayrıca bu şikayet başvurularının yanı sıra TBMM, Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kamu Denetçiliği Kurumuna da çok sayıda şikayet başvurusu yapıldı.

ŞİKAYETLERİN BİRÇOK NEDENİ BULUNUYOR

Yukarıda belirttiğimiz kurumlara ‘Kısmetse Olur’, ‘Zuhal Topal’la’ ve ‘Evleneceksen Gel’ isimli TV programları en çok şikayet edilen programlar arasında yer aldı. Vatandaşlar genel olarak genel ahlaka, manevi değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık ve argo sözcükler kullanılması nedeni ile şikayet başvurularında bulunuyorlar. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Atv deki evlilik programı çok mu ahlaklı neden ona ceza verilmedi acaba korkttular mı hükümetin kanalı diye…