Gündem

RTÜK TV Kanallarını Ceza Yağmuruna Tuttu

RTÜK, son toplantısında 690 sayılı KHK’da getirilen hükümler uyarınca, ahlaksızlık, dolandırıcılık ve cinsellik içeren yayınlar ile gıda takviyesi satışı ve “arkadaşlık hatları” reklamı yapan toplam 11 kanala program durdurma ve en üst sınır para cezası verdi.

Silah reklamları ve elektronik nargile gibi sağlığa zarar veren ürünler, küfür içerikli diziler için de KHK kapsamında çok ağır cezalar uygulandı.

Cezaya tabi tutulan kanallar aynı türden yayınlara devam ettiği takdirde 10 güne kadar yayınları durdurulacak ardından da lisansları iptal edilecek.

RTÜK geçen haftada aynı yayın türlerindeki kanallardan 33 tanesini kapatmıştı.

Geçen hafta da 690 sayılı KHK’da getirilen ağır cezaları dikkate alarak, izinsiz, uygunsuz içerikli yayın yapan 33 kanal için de kapatma kararı alınmıştı. Bu kanalların yayınları Türksat tarafından durdurulmuştu.

RTÜK, daha önce yaptığı toplantıda da arkadaş bulma yayınları ile cinsel içerikli ve gıda takviyesi gibi ürünlerin satışını yapan 49 uydu kanalına da yine KHK kapsamında en ağır cezaları vermişti.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. bir tane türk filmi koyup aralarında en az yarım saatlik bu iğrenç ürünlerin iğrenç reklamları dönüyor. mide bulandırıcı inşAllah köklerini kazınsın uyduda kanal yok zaten bu sahtekarlar dolanıyor hep.