Gündem

RTÜK'ten sosyal medya ve internet ortamında yayın yapanlar hakkında flaş açıklama!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından sosyal medya ve internet ortamında yayın yapanlar hakkında dikkat çeken bir açıklama yayımlandı.

AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

“Milletimizin Başı Sağ Olsun” başlığıyla yapılan duyuruda ilk olarak, “Terör unsurlarını temizlemek ve barışı tesis etmek üzere Suriye’de bulunan Türk askerlerine yapılan rejim güçlerinin alçak saldırısını şiddetle telin ediyoruz. Her fırsatta Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana tavır sergileyen Türk askerine yapılan hain saldırı kabul edilemez. Şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” denildi.

SOSYAL MEDYA VE İNTERNET ORTAMINDA YAYIN YAPANLAR HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

Ayrıca açıklamada, yayın kuruluşlarına hassasiyetle sorumlu yayıncılık ve duyarlılık bilinciyle hareket etmeleri önemle hatırlatarak, şu ifadeler yer aldı:

Milli birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha güçlü tutarak devletimizin ortaya koyacağı her türlü karşı tavrı destekliyoruz. Şanlı ordumuz sahada kahramanca mücadelesini sürdürmektedir. Mehmetçiğimizin kanı yerde kalmamıştır ve kalmayacaktır.
Medya alanında faaliyet gösteren yayın kuruluşlarımızın da aynı hassasiyetle sorumlu yayıncılık ve duyarlılık bilinciyle hareket etmelerini önemle hatırlatıyoruz. Bu noktadan hareketle dün akşamdan bu yana kamuoyunu doğru bilgilendirme konusunda sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak yayın yapan medya kuruluşlarımıza Üst Kurul olarak teşekkür ediyor aynı hassasiyetin süreç sonuna kadar devam ettirilmesini talep ediyoruz.
Ancak aynı vakar ve sorumlu tavrı, sosyal medyada ve internet ortamındaki yayınlarda göremiyoruz. Bu mecrada da devletimizin ve milletimizin beklentileri çerçevesinde sorumlu yayınlar yapılması gerektiğini bir kez daha ifade ederken, milli birlik ve dayanışma ruhunun her şeyin önüne konulmasını temenni ediyoruz.