Gündem

Rus Bilim İnsanı Sadıkov: Covid-19 Salgınında Akıllı Telefonların Rolü Büyük

Plehanov Ekonomi Üniversitesi yapay zeka, nöroteknoloji ve iş analizleri laboratuvar yöneticisi olarak görev yapan Timur Sadıkov’un yaptığı açıklamaya göre, akıllı telefonların Covid-19 salgınında olumsuz sonuçlara yol açabileceğini aktardı. Sadıkov, zihinsel ve fiziksel etkilerinden önce akıllı telefonların yüzeylerinin virüsün üreme alanı olduğunu dile getirdi. 

Bilim insanı Sadıkov, “Sürekli olarak bir kişinin elinde olan akıllı telefon, bakteriyel ortam oluşturmakla birlikte muhtemel bir enfeksiyona da neden olabilir, bunun yanı sıra sürekli olarak kullanıcının yüzü ve kulakları ile temas ediyor” şeklinde konuştu.

ÖZEL MENDİLLERLE TEMİZLENMESİ GEREKİYOR

Salgının kendisini gösterdiği yerlerde akıllı telefonların detaylı bir şekilde dezenfekte edilerek kullanılmasını öneren Sadıkov, bu dezenfekte işleminin alkollü özel mendillerle gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Virüslerin üremesi için uygun ortamı sağlayan akıllı telefon, tablet ve laptopların aşırı kullanımının sağlığa zararlı olduğunu belirten Sadıkov, özellikle bu gibi cihazları ellerinden düşürmeyen çocukların görüşlerinde ve duruşlarında hasar yaratabileceğini ifade etti.