Gündem

Rusya'dan İdlib saldırısıyla ilgili son dakika açıklaması!

Dün gece saatlerinde gelen acı haberlerle yüreklere ateş düşmüştü. Suriye İdlib’te Türk askerilerine yapılan hava saldırıları sonucunda 29 askerimizin şehit olduğu bildirilmişti. Bu sabah gelen haber ile şehit sayısı 33’e çıktı. Reuters’ın son dakika haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı idlib hava saldırısıyla ilgili son dakika açıklaması yaptı.

RUSYA AÇIKLAMASI

“Suriyeli muhalifler çatışmasızlık bölgesinde büyük bir saldırı planlıyordu. Türkiye İdlib’de bu bölgede Türk askerlerinin olduğu konusunda bizi bilgilendirmedi. Hava saldırısında Rus uçağı görev almadı. Rusya ateşkesin sürmesi için elinden geleni yaptı. Türkiye’nin kayıpları sonrası ateşkes istedik” dedi.

YARDIMA GİDEN TÜRK KONVOYLARINA BİLE SALDIRDILAR

HaberTürk askeri strateji danışmanı Abdullah Ağar tarafından, Rusya’nın ‘’uçağım düşürüldü’’ diyerek bahane ürettiği ve askerlerimize hava saldırısı düzenlediğini, Türkiye yapılan hava saldırısında şehit düşen askerilerimizi ve yaralı askerlerimizi bölgeden çıkarmak için Türkiye’nin hava sahasını açma talebinde bulunduğunu ve bu talebin Rusya tarafından reddedildiğini ve hatta yardıma giden Türk konvoyuna dahil saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Türkiye’ye ait İHA Suriye’de düşürüldü

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov’dan son dakika açıklaması geldi. Juravlyov, 25 Şubat günü Suriye hava sahasını ihlal eden ve Suriye ordusuna saldırmaya hazırlanan TSK’ya ait ‘Anka’ çok amaçlı insansız hava aracının Suriye hava savunması tarafından vurulduğunu açıklamıştı.

ASKERLERİMİZE REJİM UNSURLARI SALDIRDI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin milli güvenliğini sağlamak üzere İdlib’de görev yapan askerlere rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahramanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.