Gündem

Rusya'dan Kayıp Uçak Hakkında Önemli Açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada içinde 15 asker bulunan İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan çıktığı ifade edildi ve “Uçak, İsrail’e ait 4 F-16 uçağının Lazkiye saldırısı sırasında kayboldu” denildi.

“KARŞILIK VERME HAKKINA SAHİBİZ”

Konu ile ilgili olarak Rus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada radarda kaybolan uçağın Esed güçleri tarafından vurulduğu ifade edilirken buna İsrail’in sebep olduğu vurgulandı. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İsrail’in sorumsuz davranışı nedeniyle 15 askerimiz öldü. İsrailli pilotlar askeri uçağımızı Suriye hava savunma sisteminin olduğu yöne itti. İsrail planlanan operasyondan sadece 1 dakika önce bizi uyardı. Ancak bu süre savaş uçağımızın güvenli alana geçmesi için yeterli değildi. 15 askerimiz İsrail’in sorumsuz davranışları nedeniyle öldü. İsrail’in Rusya’daki davranışları provokasyona neden oluyor. İsrail ordusunun uçağımızı inişe hazırlanırken görmemesi imkansız. İsrail’in bu düşmanca davranışına uygun ölçülerde karşılık verme hakkına sahibiz”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA