Gündem

Rusya'dan NATO Ülkelerinin Askeri Hareketlerine Karşı Savaş Tehdidi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İspanya’nın başkenti Madrid’de İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell ile bir görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, NATO’nun askeri varlığına yönelik çok sert açıklamalarda bulundu. 

RUSYA’DAN NATO’YA AÇIK AÇIK SAVAŞ TEHDİDİ

Sputnik Türkiye’de yer alan bir habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov “NATO’lu komşularımızın Rusya sınırlarında askeri altyapısını ve askeri varlığını artırma yönündeki adımları, askeri yanıtsız bırakılamaz” ifadelerini kullandı. Yapmış olduğu bu konuşmasının ardından açıklamalarına devam eden Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Rusya’nın gerilimi artırmaya ilgi duyduğu anlamına gelmediğini kaydetti. Bu konuda bazı önerilerde bulunan Lavrov, ordular arasında tam teşekküllü diyalog kurulması gerektiğini ancak NATO’nun bundan kaçtığını ve günün birinde hayatın İttifak’ı Rusya’yla diyalog kurmak zorunda bırakacağını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuşmasının devamın ayrıca şı ifadelerle NATO’ya yönelik sert ifadelerine devam etti. “Bu, Rusya’nın güvenliğini ciddi anlamda tehdit ediyor ve yeni üyelerin topraklarında kalıcı olarak askeri güçler konuşlandırılmasının önüne geçmek için imzalanan Rusya-NATO Kurucu Belgesi’ni ihlal ediyor.”

Kamupersoneli.net – ANKARA