Gündem

Rusya İle Vizesiz Seyahat Dönemi Başlıyor! Rusya'ya Vize Kalktı Mı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hizmet ve hususi pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarının Rusya’ya girişinde vizeleri ve görevlendirme şartlarının aranmaması 25 Temmuz’da imzalanan kararnameyle başlamıştı.

Bu sayede Rusya ile vizesiz seyahatin ne zaman başlayacağı belli oldu.

Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada vizesiz seyahat uygulaması kapsamında hizmet ve hususi pasaport sahiplerinin uluslararası taşımacılık yapan profesyonel şoförler için 7 Ağustos 2019’dan itibaren uygulamanın başlayacağı duyuruldu.

RUSYA’NIN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN AÇIKLAMA 

Rusya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada ise;

“Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın 25.07.2019 tarih ve 357 sayılı kararı uyarınca, hizmet pasaportu ve hususi pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile uluslararası taşımacılık yapan profesyonel şoförler 07.08.2019 tarihinden itibaren, giriş tarihini müteakip 30 gün süreyle vizesiz seyahat edebileceklerdir. Bununla birlikte, ikamet süresi her 180 gün içinde 90 günü aşmayacaktır.” denildi.

Bir Yorum

  1. Ben özbekıstan vatandaşıyım antalıyada yaşıyom .almanıyaya işa gıta bılırmıyım.turkıyada oturma izınım var.

  2. Hiç bir ücret alınmıyor deniyor ama anlaştıkları tercüman şirketi 1.500 tl istiyor.Ayrıca mülakat yapmadan aday belirlemeden önce parayı yatırın diyorlar bir milyon kişi başvursa 100 binini alsanız 900 bin kişinin parasını iç edeceksiniz sahtekar köpekler böyle alımmı olur.

  3. Başvuru yaptığınız zaman tercümanlar para filan istemiyor hepsi şirkete Ait sana kurs veriyor 15 günlük eğitim kursu veriyorlar anlicaginiz tüm masraflar şirkete ait olup ücret ödeme yok