Gündem

Rusya Lideri Putin'den Korkutan Corona Virüsü (Covid-19) Açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamalarında corona virüsü salgını hakkında değerlendirmelerde bulunarak pandemide durumun kötüye gittiğini belirtti. Rusya Devlet Başkanı Putin pandemiye ilişkin son durumu değerlendirmek için video konferans yoluyla yetkililerle bir toplantı gerçekleştirdi.

“DURUM KÖTÜYE GİDİYOR”

Ülkedeki corona virüsü vakaları hakkında bilgi alan Rusya Lideri Putin son durum hakkındaki açıklamalarında “Durumun her gün değiştiğini ve maalesef kötüye gittiğini görüyoruz. Hastaların sayısı artıyor, özellikle de durumu ağır olanların sayısı giderek artıyor.” ifadelerine yer verdi. 

Putin, salgın ile ilgili objektif bir tahmine ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, sadece orta ve uzun vadeli değil, 3, 7, 10’ar günlük tahminlerin güncellenmesi için hükümete talimat verdi.

148 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Putin açıklamalarında ülkedeki tüm sağlık sisteminin tek mekanizma halinde çalışması gerektiğini ifade ederek gerektiğinde Savunma Bakanlığına ait malzemelerin de koronavirüs ile mücadelede kullanılabileceğini belirtti.

Tüm bunların yanı sıra corona virüsü kaynaklı Rusya’da 148 kişi hayatını kaybederken vaka sayısı da 18 bin 328’i geçti.