Gündem

Rusya PYD' den Özür Diledi !

Yanlışlıkla PYD’ nin kampını vuran Rusya, terör örgütünden özür diledi.

Rusya Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları 20 şubat günü yanlış koordinatları bombaladı.  Bombalanan yerde PYD’nin kadın kolları karargahının olduğu anlaşıldı. Rusya bunun üzerinde terör örgütü PYD’den özür diledi.

Yapılan değerlendirmelere göre Rus bombaları PYD’ye ağır kayıplar verdirdi. Çok sayıda PYD mensubunun öldüğü açıklandı. Bombalanan kampın terör örgütü PYD için stratejik öneme sahip olduğu kaydedildi.

Kanlı terör örgütü PYD’den özür dileyen Rusya aynı hatanın tekrar edilmeyeceği garantisini verdi. Bunun yanında hatanın giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

Konu hakkında bir açıklama yapan Suriye kaynakları ise bombalamadaki hatanın Suriye’den değil Rusya’dan kaynaklandığı vurgusunu yaptılar. Yapılan açıklamada geçtiğimiz günlerde Suriye’ye ait bir silah deposunun da yanlışlık Rus Hava Kuvvetleri tarafından vurulduğu belirtildi.

PYD tarafından yapılan açıklamada ise Rusya tarafından yapılan bombartman sonucunda çok sayıda kaybın verildiği belirtildi. Aynı şekilde bir saldırı olması durumunda Rusya ile ilişkilerin sona erdirileceği vurgusu yapıldı.

Öte yandan Türkiye Fırat’ın batısına geçmemesi konusunda uyardığı PYD’yi Suriye’de fırtına obüsleriyle vurmaya devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, PYD’nin Fırat’ın batısına geçme teşebbüsüne asla müsaade etmeyeceklerini açıkladı ve daha sert tedbirler alabileceklerini söyledi.

Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri ( ABD) tarafından açık bir şekilde desteklenen, silah ve mühimmat yardımı yapılan PYD’ye karşı mücadelenin sonuna kadar ve tavizsiz bir şekilde yapılacağı kaydediliyor.