Gündem

Rusya’dan Türkiye’ye son dakika flaş Suriye çağrısı!

Türkiye’nin sözde dostları ve müttefikleri, gerçek yüzlerini göstermeye başladı. Akçakale ve Nusaybin’de 9 aylık bebeği, 11 yaşında ki Elif’i acımasızca katleden PKK’lı teröristlerin nasıl sivil halka ateş ettiğini görmezden gelenler, Türkiye’ye insani felaketi önlenmeye yönelik tedbir çağrılarında bulunmaya başladı. 

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin Başkanı Tümgeneral Aleksey Bakin, Moskova’nın Suriye çözüm sürecine dâhil olan tüm tarafları ülkenin kuzeydoğusunda insani felaketi önlenmeye yönelik tedbir almaya çağırdığını duyurdu.

Şu anda Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki (sığınmacı) kamplarında tutulan sivillerin büyük bir kısmının açlık ve salgın hastalıklar nedeniyle ölüm riskinin ciddi bir tehdit olarak ortaya çıktığını’ söyleyen Bakin, şöyle konuştu: “Tüm tarafları Suriye’nin doğusunda insani felaketi önlemek için acilen tedbir geliştirmeye çağırıyoruz. Sığınmacıların ve sivil halkın kurtarılması ile ilgili sorunlar derhal çözüm gerektiriyor.” Denildi.

Rusya’nın, sivilleri katleden PKK/PYD teröristlerine yapacağı çağrıyı, Türkiye’yi de kapsayacak tüm taraflara yapması, Rusya’nın bir kez daha Türkiye’ye karşı bakış açısını gösterdi.