Gündem

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu: CHP ve İYİ Parti İle Hemfikiriz

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir televizyon programına katıldı. Katıldığı televizyon programında yapmış olduğu konuşmasında, 2019 seçimleri için gündeme gelen partilerin görüşmeler yaptığı ittifak konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

”BİR KİŞİYE YETKİYİ VERECEKSİNİZ VE O DENETLENEMEZ OLACAK”

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti ile ittifak konusuna dair yapmış olduğu açıklamalarında, Saadet Partisi’nin 3 temel konu üzerinde durduğunu vurguladı. 

Ayrıca 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yönetim değişikliine değinen Karamollaoğlu tek bir kişiye tüm yetkilerin verilmesini doğru olmadığını vurguladı. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nın ittifak açıklamaları şu şekilde,

“Bizim ittifak konusunda belirlediğimiz bir metot var. Biz siyasette bir takım ilkeler üzerinden hareket edilmesi gerektiğine inanıyoruz. 3 noktayı ben ısrarla vurguluyorum. Birincisi siyaset üslubu. Biz siyaset üslubunun kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu olmazsa olmazımız. İkincisi yönetim anlayışımız. Biz yönetim anlayışında kuvvetler ayrılığı ilkesinin belirlenmesini istiyoruz. Bir kişiye yetkiyi vereceksiniz ve o denetlenemez olacak. Peki vatandaşın geri kalanını kim kucaklayacak? Onun için mutlaka kuvvetler ayrılığı olmak zorunda. Adaletin tarafı olmaz. Adalet tam manasıyla sağlanmalı. Sonra yolsuzluk ve israf ile mücadele edilmeli. Bizim yatırıma gidecek paramız yok. Sürekli biz açık veriyoruz. Havuz sistemi, getirdiler. Havuza girecek para kalmamış havuz sistemi kuruyorsunuz. Ekonomiyi israf üzerine oturtursanız problemleri çözemezsiniz. Geleceğimizi ipotek altına alıyoruz”

‘CHP VE İYİ PARTİ İLE HEMFİKİRİZ’

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu katıldığı programda ayrıca CHP ve İYİ Parti ile yapılan görüşmeleri değerlendirdi. CHP ve ve İYİ parti ile bazı konularda hemfikir olduklarını açıklayan Karamollaoğlu şu sözleri söyledi.

“Bizim için ilkeler üzerinde durmak daha mantıklı. Bu konuda hem CHP hem de İYİ Parti kendi kanaatlerini dile getirdiler. Bunda hemfikiriz bir bakıma. Ancak neticede şu var. Cumhurbaşkanlığına bir kişi seçilecek. Burada bir ittifak meselesinin ne kadar etkisi olur bilemeyiz, çünkü bunu taban seçecek. Bu nedenle tabanın sesine kulak vermek gerek. Ancak mahalli seçimlerde ve milletvekili seçimlerinde bir dirsek teması kurulabilir”

Kamupersoneli.net – ANKARA