Gündem

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy Görevden Alındı

Karabük’ün tarihi ilçesi olan Safranbolu’nun Belediye Başkanı Necdet Aksoy, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile görevden alındı.

Necdet Aksoy’un ağabeyi Adnan Aksoy ile aralarında bulunduğu belediye başkan yardımcısı Dursun Mustafa Dayıoğlu ile  8 kişi, çıkarıldıkları mahkeme ile Ağustos 2016 tarihinde tutuklanmıştı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 3-4 ay önce Pensilvanya’ya gitmesinin bireysel olmadığını, Chicago’da Türk Kültür Merkezinde Safranbolu salonunun açılışına gittiğini ve ardından oraya gitmişken rahatsız olan Fethullah Gülen’e de geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu söylemişti. 

Necdet Aksoy Kimdir ?

” 19.12.1970 tarihinde doğdu. 

Lise tahsilini 1989 yılında, Gerede İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanarak üniversite eğitimine başladı. 1993 yılında bu fakülteyi ikincilikle bitirdi. Aynı yıl Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans yapmaya başladı. 

1994 yılında bu üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 

2002 yılında “Baskı Grubu Olarak Sivil Toplum Örgütlerinin Türkiye’de Çevre Politikalarının Oluşumuna Etkileri” konulu tezi hazırlayarak siyaset bilimi alanında akademik doktor unvanı ile mezun oldu.

Dr. Necdet Aksoy, 1996 yılı Haziran ayında, Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, Türkiye’de bir ilk olarak kurulan Halkla İlişkiler Birimi Beyaz Masa’da Koordinatör olarak çalışmaya başladı. 

1998 yılında Araştırma Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı, 1999 yılında Trafik Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı, 2002 yılında İdari İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Danışmanlığı, Haziran 2004 – Ekim 2006 yılları arasında Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlerinde de bulunan Dr. Necdet Aksoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bağlı Genel Müdürlükler (İSKİ, İETT) ve İştirakleri ile tüm İlçe-İlk Kademe Belediyelerinin denetimlerinin yapıldığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş olarak görev aldı. 

01.12.2008 tarihinde istifa ederek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Safranbolu Belediye Başkan Adayı oldu. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Safranbolu Belediye Başkanı oldu. 

2014 Yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanlığına seçilen ve görevine devam etmekte olan Dr. Necdet AKSOY, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça bilmektedir. Dr. Necdet Aksoy evli ve iki çocuk babasıdır. 

Dr. Necdet Aksoy evli ve iki çocuk babasıdır”

Kamupersoneli.net-ANKARA