Gündem

Sağanak, Dolu ve Sel Felaketinde İstanbul'da Yaşananlar !

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından akşam saatlerinde başlayan sağanak, kentin tüm ilçelerinde etkili oldu. Kentte yer yer ceviz büyüklüğünde dolu yağışı, şiddetli rüzgar ve fırtına yaşandı. 

İstanbul’da etkili olan sağanak ve dolu ana arterler ve ara caddelerde sürücülere zor anlar yaşattı.

D-100 karayolunun bazı noktalarında oluşan su birikintileri, sürücülerin araçlarıyla ilerlemesini zorlaştırdı. Su birikintisi nedeniyle arıza yapan bazı araçlar, itilerek yol kenarına çekilirken yağış trafikte aksamalara neden oldu.

İBB AÇIKLAMA YAPTI

Etkili sağanak yağış hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre kenti akşam saatlerinde etkisi altına alan şiddetli fırtınayla başlayan yağışın şiddetini azaltarak akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da meydana gelen sağanak yağış, dolu ve şiddetli fırtınada yaşananları ve fırtınanın bilançosunu kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

YAŞANANLARIN BİLANÇOSU

– Fırtına nedeniyle 228 ağaç devrildi, 88 çatı uçması meydana geldi.

– Metrekareye 39 kilogram yağmur düştü.

– Ekipler su baskınları ile 7 bin 350 personel, bin 194 araç, 417 motopomp, 786 dalgıç pompası ve ekipmanla mücadele etti.

– Yağışla birlikte alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye, İSKİ, yol bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Zabıta, AFAD ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etti.

– Atatürk Havalimanı’nda inmesi gereken 16 uçak başka meydanlara yönlendirildi. 

– Şiddetli yağış nedeniyle Şişli Ermeni Mezarlığı’nın istinat duvarı çökerken, duvarın altında kalan 2 kişi yaralandı.

Kamupersoneli.net – ANKARA