Gündem

Sağlık Bakanı Akdağ Eczacı Alımı İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı recep Akdağ katıldığı bir programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın konuşmasının satır başları şu şekilde. 

Bu yıl içinde 5 bine yakın eczacılık öğrencisinin mezun olduğu, hastanelere yapılan atamalarda 100 öğrencinin alındığı belirtilerek, bunun artırılmasının ve kura dışında sınavla da alım yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine ise Bakan Akdağ, şunları aktardı.

” ÖĞRENCİ ALIMI PLANLAMASI YAPILMASI LAZIM”

“Biz bugüne kadar eczacılık, diş hekimliği ve doktorlukta puana dayalı bir alım yapmadık. Yapılabilir mi? Mümkündür, üstünde çalışmak lazım. Bu soruyu 10 sene önce hiç sormazdınız. Çünkü, kamuya eczacı alınması diye bir kavram yoktu zaten. Eczacılar, dışarıda gider ve eczane açardı. Çünkü, usul buydu. Şimdi, çok sayıda eczacı alıyoruz, daha da alacağız. Kamuda istihdam meselesinin esas cevabı bence şudur. Yükseköğretim Kurumu ve üniversiteler, bizim 2010 yıllarında hazırladığımız planlama var. Türkiye’nin 2023 yılına kadar ne kadar sağlık profesyoneline ihtiyacı olur diye. Bu ihtiyaç cetvellerine göre yeni bölümler açılmalı ve öğrenci alınmalı. Bunun üstünde yeni bölümler açılır ve öğrenci alınırsa istihdam meselesini hiçbir zaman çözemeyiz. Şimdi, YÖK ile bunu konuşuyoruz. Artık 2030 falan demek lazım. Bu sayıya bakıp, bu sayıyı dolduracak biçimde belki bunun azıcık üstüne çıkabilir, çünkü mesleği bırakanlar da oluyor. Bunun için yeni öğrenci alımı planlaması yapılması lazım.”

Mezuniyetin illa kamuda kadro alınması şeklinde algılanmaması gerektiğini ifade eden Bakan Akdağ, “Ama madalyonun öbür yüzü de şu. Herhangi bir mezuniyet kamuda ya da özel sektörde kendine bir alan bulamayacaksa bir müddet sonra, orada da sürekli alarak sayıyı artırmamalıyız. Biz, Maliye’den alabildiğimiz kadrolar çerçevesinde daha fazla eczacı istihdam etmek istiyoruz.” dedi. 

” SINAV DA YAPARIZ”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eczacı alımlarında sınavın söz konusu olup olmayacağına yönelik olarak şunları aktardı, “Onu oturup konuşmak lazım. Belki size sormamız gerekir bunu. Bir anket yaparız eczacılık öğrencileri üzerinde. Eğer çoğunluğunuz sınav derseniz, sınav da yaparız.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. lambur lumbur üniversite açarken bu sorunları öngörebilseydiniz bu noktaya belki de gelinmezdi