Gündem

Sağlık Bakanı Demircan'dan Sağlık Çalışanlarına Yıpranma Payı Açıklaması

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bir televizyon progmına katıldı. Katıldığı televizyon programında bir konuşma yapan ve kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Bakan Demircan gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

BAKAN DEMİRCAN’DAN YIPRANMA PAYI AÇIKLAMASI

Katıldığı televizyon programında binlerce sağlık çalışanının yakında takip ettiği sağlık çalışanlarına yıpranma payı konusuna değinen Bakan Demircan konu ile ilgili olarak ilk sunumun yapıldığını hatırlattı. 

Sağlık konusunda ihtiyaç duyulan düzenlemeler ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ifade eden Sağlık Bakanı Demircan bu düzenlemelerin önümüzdeki günlerde meclise sunulacağını aktardı. 

Söz konusu düzenlemelerin içerisinde yıpranma konusunun da olacağı ifade eden Sağlık Bakanı Demircan konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Yasa paketi hazır, Bakanlar Kurulu’ndaki ilk sunumu yaptık ve önümüzdeki ilk günlerde Meclis’e gelecek. Sağlığın ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeleri de hazırladık bir paket olarak. Bu, önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulacak. Son şekli Meclis’te sunulacak metinde görülecek ama şu kadarını söyleyeyim, yıpranma yer alacak.”

SAĞLIK BAKANLIĞI İLE RTÜK ÇOCUKLAR İÇİN ORTAK ÇALIŞIYOR

Sağlık Bakanı Demircan yapmış olduğu açıklamalarında ayrıca RTÜK Yönetmeliği’nde çocuk programları ve çocuk kanallarında bazı gıdalara yönelik uygulanacak reklam yasağına ilişkin bilgiler verdi. 

Bakanlığın söz konusu gıdalara ilişkin  kırmızı, turuncu ve yeşil listeler hazırladığını aktaran Bakan Demircan “Listeler hazırlandı ve RTÜK’e gönderildi. RTÜK bu uygulamaları takip edecek.” dedi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA