Gündem

Sağlık Bakanı Demircan: Fiziki Ömrünü Tamamlamış Hastaneler Kapatılıyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, ekonomik veya fiziki ömrünü tamamlamış hastanelerin kapatılacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, CNN Türk’e açıklamalarda bulundu. Ahmet Demircan, devlet hastanelerinin kapatılacağına yönelik sorulara cevap verdi. Bakan Ahmet Demircan açıklamalarında, ekonomik ömrünü ve fiziki ömrünü tamamlamış hastanelerin kapatıldığını belirtti.

Hastaneler Kapatılıyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yenilenmesi gereken hastaneleri kapattıklarını belirtti. Bakan Demircan devlet hastanelerinin kapatılmasına ilişkin yöneltilen sorulara vermiş olduğu cevabında; “Hastane deprem açısından sıkıntılıysa, eskimişse, yeni yapmakta olduğumuz hastaneleri, zaten onların oluşturduğu yatak kapasitesi dikkate alınarak Türkiye’nin yaklaşık 100 bin kişinin yatak ihtiyacını da belirleyerek onları kaldırıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Bakan Ahmet Demircan, söz konusu hastanelerin bir kısmının da yenileneceğini belirtti.

Fiziki Yeterliliği Olan Hastaneler Kapatılmıyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, CNN Türk’e devlet hastanelerinin kapatılmasına ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, daha önceki yatak sisteminin koğuş sistemi olduğunu belirterek, şuan ise tek yatak veya en fazla iki yataklı oda sistemine geçildiğini aktardı. Bakan Demircan, işlerliği olan, fiziki yeterliliği olan hastanelerin kapatma diye bir şeyin olmadığını ifade etti.

Kamupersoneli.net – ANKARA