Gündem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan grip açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ülkemiz genelinde salgın haline gelen grip virüsüyle ilgili olarak, “Bu yıl normalden fazla bir vaka tespit edilmedi.” dedi. Türkiye’de görülen grip vakaları ile Çin’de yayılmaya başlayan salgının aynı olmadığını “Bizde şu an herhangi bir hastanın hatta riskli hastanın olmadığının altını çizmek istiyorum. Şu an piyasada 1 milyon 650 bin kutu grip ilacımız var. Türkiye için herhangi bir riskin söz konusu olmadığını özellikle belirteyim.” cümleleriyle vurguladı.
Ülkemizde ilaç konusunda bir sıkıntı olmadığını da belirten Bakan Koca, grip salgınına yakalanan vatantaşlara bol sıvı tüketimi, istirahatin önemini vurguladı. Ayrıca hekim kontrolü tarafından verilen ilaçların da 48 saat içinde etki ettiğini unutmamak gerektiğini hatırlattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüsü ile ilgili de “Çin’den gelen riskli bir hastayı karantina odamıza alıp özel ambulansla belirlenen hastaneye götürülmesi şeklinde hazırlığımız var. Bugün Bakanlığımızda bir risk değerlendirme toplantısı yapılacak. Dünya Sağlık Örgütü termal kamerayı Türkiye için önermiyor ama termal kamera dahil bütün hazırlıklarımızı yaptık.” açıklamasında bulundu.