Gündem

Sağlık Bakanı Koca corona virüs için ilk kez açıkladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığının bütçesinin görüşmeleri kapsamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bakanlığın bütçesi için sunum yaptı ve corona virüs salgını hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Koca tüm dünyayla birlikte 42. haftada inflüanza taraması yapıldığını bunu dünyanın da yaptığını belirtti. Bakan Koca şu anda 47. haftada olduğumuzu infulenza olmadığını vurguladı.

Ayrıca Bakan Koca açıklamalarında her yıl çocuk poliklinikleri bu dönemde üst yolunum enfeksiyonlarından geçilmez olduğunu şu an çocuk polikliniklerinin sakin olduğunu en yoğun olan erişkin poliklinikleri olduğunu ifade etti.

Ayrıca Bakan Koca bu dönemin mevsimsel gribinin artık covid olduğunu belirtti.

BU DÖNEMİN MEVSİMSEL GRİBİ COVİD

Konu ile ilgili olarak Bakan Koca’nın açıklamaları şöyle oldu:

“Bakın biz tüm dünyayla birlikte 42. haftada inflüanza taraması yaparız. Var mı, başladı mı diye. Bunu her yıl yaparız. Dünya da yapar. Şuan 47. haftadayız, beş hafta geçmiş durumda. İnfluenza yok. Şu an influenza yok diyorum. TEDİRGİN etmeyin insanları. Her yıl çocuk poliklinikleri bu dönemde üst yolunum enfeksiyonlarından geçilmez biliyorsunuz. Şuan çocuk poliklinikleri çok sakindir, en yoğun olan erişkin poliklinikleridir. Çünkü Covid daha fazla. Bu dönemin mevsimsel gribi artık Kovid”