Gündem

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları sonrasında o ilde corona virüsü paniği! Resmi açıklama yapıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Komisyonunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona virüsü ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

SAĞLIK BAKANI KOCA DUYURDU: TÜRKİYE’DE CORONAVİRÜS OLMA İHTİMALİ YÜKSEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda, “Bu salgının şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek.Bu virüs tespit edilebilmiş değil.Tespit edilmiş koronavirüs olmadığını ama bu şu an tahlil yapılınca bile karşımıza çıkabilir. 3 saat sonra, 1 gün sonra karşımıza çıkabilir.Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemediğimi bilin isterim.Yurt dışına giden çok insanımız var. Oradan enfeksiyon almadığını kim söyleyebilir.Sorun küresel ama mücadelemiz ulusal.Görülebilir ama yayılımını önlememiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından Manisa’da özel bir hastaneye yüksek ateş ile başvuru yaptı. Yüksek ateşten dolayı başvuru yapan hasta da corona virüsü şüphesi olmasının ardından hasta acil bir şekilde başka bir hastaneye sevk edildi.

Manisa’da umre’den dönen bir kişinin yüksek ateş şikayetiyle özel bir hastaneye başvuru yapmasının ardından şehir genelinde koronavirüs paniği yaşandı.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları sonrasında o ilde corona virüsü paniği! Resmi açıklama yapıldı

MANİSA’DA KORONAVİRÜS PANİĞİ

Doktorların ilk müdahalelerinin ardından hastada corona virüs şüphesi olmasından dolayı başka bir hastaneye sevk edildiği bildirildi.

Corona virüsü şüphesiyle başka bir hastaneye sevk edilen hastanın ayrıca karantina altına alındığı öğrenildi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Özel hastanenin başhekimi Dr. Mümtaz Kahya hastanenin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı resmi açıklamada, “Hastanemize müracaat eden yurt dışından (Umre’den) gelen hastada yüksek ateş mevcuttu. Gerekli tıbbi önlemler alınarak şüpheli vaka olarak değerlendirilip başka bir hastaneye sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı.