Gündem

Sağlık Bakanı Tıp Bayramı Mesajı Yayınladı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 14 Mart Tıp Bayramı hakkında bir mesaj yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanının 14 Mart Tıp Bayramı mesajı Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmıştır. 

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun 14 Mart Tıp Bayramı hakkında yayınladığı mesajı şu şekilde;

Ülkemizde, modern ve bilimsel ölçekli ilk tıp eğitiminin başladığı 14 Mart, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık uğruna yaktığı ateşin ilk kıvılcımının tarihidir. Tıbbiyeliler, 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal eden düşman kuvvetlerini protesto ederek, milli mücadelemizin öncülüğünü yapmış ve İstiklal savaşımızda önemli bir rol oynamıştır.

Hekimlik, tarih boyunca var olan itibarlı ve saygın bir meslektir. Özünde insana hizmet etmek ve hayat kurtarmak olan bu meslek, ancak yoğun bir sevgi ve aşkla icra edilebilir. Bu onurlu mesleğin mensupları olarak da bizler, insanımızın her şeyin en iyisine, en güzeline layık olduğuna inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz.

Bizler bu inançla bu şevkle ülkemizin sağlığını bir adım daha ileriye taşımanın gayreti içinde olurken maalesef birileri de bu güzel tabloyu tersine çevirmenin, akamete uğratmanın derdine düştüler. Bölücü Terör Örgütü başta olmak üzere bütünlüğümüze kast edenler Türkiye’nin güçlü yarınlarını hedef almakta. Onların kan kusan silahlarına, yollara döşedikleri mayınlarına, hastanelerimize isabet eden roketlerine rağmen sağlık çalışanlarımız canları pahasına sağlık hizmetini hiçbir zaman aksatmadı, aksatmayacaktır.

Kamupersoneli.net