Gündem

Sağlık Bakanlığı 10 Binden fazla personel alımı yapacak!

Bilindiği üzere Türkiye’de bazı bölgelerde faaliyete geçen Şehir Hastaneleri yüzünden birçok devlet hastanesi kapatıldı. Son haftalarda artan koronavirüs vaka sayıları ve yoğun bakım hasta sayısı dolayısı ile Türkiye genelinde doluluk oranı yüzde 68’lere kadar geldi. Ama bazı illerde ise hastane doluluk oranı yüzde 100’lere kadar gelmiş durumda.

Önümüzde ki günlerde koronavirüs salgının giderek ikinci dalgada pik sayısına ulaşacağı öngörülüyor. Bundan dolayı da, kapanan devlet hastanelerinin tekrar açılması gündemde. Bunun haricinde ayrınca üniversitelerin araştırma hastaneleri ve şehir hastaneleri yer sıkıntılarından dolayı kapasitelerini her geçen gün arttırmak zorunda kalıyorlar. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı bir çalışma başlattı ve tekrar açılması gündemde olan devlet hastanelerine ve sahra hastanelerine farklı branşlardan 10 binden fazla personel alımı yapacak.

HANGİ HASTANELERE PERSONEL ALINACAK?

Ankara’da açılması muhtemel hastaneler;

Zekai Tahir Burak hastanesi, Dışkapı Çoçuk Hastanesi, Atatürk Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi, Ankara Fizik Tedavi Hastanesi ve Numune Hastanesi!

Ayrıca Gaziantep, Yozgat, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Mersin ve daha birçok ilde bulunan hastanelerin tekrar açılması söz konusu. Lakin bu hastanelerin faaliyetlerinin sadece pandemi üniteleri ile sınırlandırılacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı 10 Binden fazla personel alımı yapacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ”Atamayla ilgili bir ihtiyaç durumuna göre, biliyorsunuz biz dört ay önce bir atama dönemi yaşamıştık. Ama önümüzdeki dönemde devreye girecek olan hastanelerimiz olacak. Biliyorsunuz Konya açıldı. İstanbulda benzer şekilde Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi bu haftasonu açılmış olacak. Seyrantepe benzer şekilde yakın zamanda açılmış olacak. Hastanelerin devreye girmesiyle alım söz konusu olacak. ” dedi.

İŞ BAŞVURU İLANI NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Önümüzde ki günlerde açılması planlanan hastanelere sağlık personelleri alımı haricinde güvenlik görevlisi, temizlik personeli, büro personeli, hasta danışmanı, hasta ve yaşlı bakım elamanı alımları da yapılacak.

Alımlar hastanelerin faaliyet öncesinde başlayacak. Farklı kaynaklardan alınan bilgilere göre Ankara’da sağlık personeli alım ilanları 15-20 Eylül 2020 tarihinden itibaren yayımlanmaya başlayacak. Koronavirüs vaka sayılarında ki artışlar göz önünde bulundurularak illere göre ek personel alımları yapılacak. Bundan dolayı özellikle personel alımları Eylül-Ekim arasında fazla olacak. Tüm alım ilanları anlık olarak kamupersoneli.net adresimizde yayınlanacaktır.

SAHRA HASTANELERİNE PERSONEL ALIMI

Ayrıca, özellikle İstanbul, Adana, Konya, Mersin ve Ankara’nın farklı bölgelerine sahra hastaneleri kurulması için gerekli ön hazırlıklar yapıldı. Bu sahra hastaneleri için yine geçici vasıflı-vasıfsız hizmetli alınması planlanıyor. Bunun için ilan hazırlığında olan Sağlık Bakanlığı, önümüzde ki hafta açıklama yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı 10 Binden fazla personel alımı yapacak!