Gündem

Sağlık Bakanlığı Bu Sefer de Rusya'daki Türkiye Vatandaşı İçin Ambulans Uçağı Gönderdi!

Corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uçak seferlerinin iptal edilmesinden sonra Rusya’nın Moskova başkentinde bulunan Haluk Hasan Seyithasanoğlu, rahatsızlandı ve 24 yaşındaki gencin akciğerlerin hava biriktiği öğrenildi. Rusya’da hastanede tedavisi sürdürülen Seyithanoğlu, Sağlık Bakanlığı’na ulaştı ve Türkiye’de tedavi altına alınmak istediğini belirtti. Bunun üzerine de Moskova’ya bir ambulans uçağı gönderildi.

HER YERDEN TÜRKİYE’YE HASTA TAŞIYORUZ

Ambulans uçağı Seyithanoğlu’nu almak üzere Atatürk Havalimanı’nda hazırlandı ve 24 Yaşındaki Türkiye vatandaşını ülkeye getirmek için saat 15.30’ta yola çıktı.

Ambulans uçağında doktor olarak görev yapan Fatih Albayrak, “24 yaşındaki erkek Türk vatandaşı hastamız Moskova’da akciğerlerinde hava birikmesi nedeniyle hastanede tedavi altında. Hastamız Sağlık Bakanlığımıza Türkiye’ye transferi için müracaatta bulunmuş. Şuan hastamızı almaya gidiyoruz. Sağlık Bakanlığı bize şu ülkede şu hastamızı şu şartlarda Türkiye’ye getirilmesini istiyor, biz de getiriyoruz. Dünyanın her yerinden hastamızı taşıyoruz” diye konuştu.

ŞARTLAR ZOR AMA GÖREVİMİZ BUNU GEREKTİRİYOR

Kaptan pilot olarak görev yapan Adnan Özdemir ise “Uçuş haberi geldikten sonra gerekli izinler alınıyor, planlar hazırlandıktan sonra hazırlığımız yaklaşık bir saat sürüyor. Medikal ekipten onay geldikten sonra havalanıyoruz. Normal şartlarda sadece maske takıyoruz. Corona virüslü bir hasta olunca özel kıyafetler giyiyoruz. Biraz şartlar zor ama bizim görevimiz bunu gerektiriyor” açıklamasını yaptı.