Gündem

Sağlık Bakanlığından Entegre Sağlık kampüsü Hakkında Duyuru Yayımlandı

24 Mayıs 2016 tarihinde Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesinde duyurular bölümünde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru da Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü için imzaların atıldığı belirtildi. Yayımlanan duyuruya göre;

Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsünün (Konya Şehir Hastanesi) yapımı için temin edilen kredinin sözleşmesi Bakan Müezzinoğlu, YDA Group ve bankaların üst düzey yöneticilerinin katılımıyla imzalandı.

Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsünün kredi sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, şehir hastanelerinin zor bir yolculuk olduğunu, zaman zaman yıpratıcı kampanyalarla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Müezzinoğlu, “İmzamızın bereketli, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olması, sağlıklı geleceğe katkı sağlamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzde, başarıların hızla gelebileceği bir döneme girildi. Zorlukları büyük oranda aştık. İlkini 4-5 ay sonra Mersin Şehir Hastanesinin açılışıyla taçlandıracak ama zorluğun ikinci basamağı başlayacak. Bunların dünyaya örnek olacak şekilde yönetilebilmesi ve hakikaten hayal ettiğimiz hedeflere ulaşabileceğimiz bir yönetim anlayışıyla ülke ve bölge sağlığına farklı bir vizyonu kazandırabilmek. Kayseri Entegre Şehir Hastanesi de dahil olmak üzere 14 Mart Tıp Bayramında 2017’de açacağız.”

“Bir yılda 5 şehir hastanesini açacağız”

Müezzinoğlu, Isparta ve Yozgat şehir hastanelerini 2016 sonunda veya 2017 başında açacaklarını belirterek, Ankara Bilkent’in ise 2017’nin başında hizmete gireceğini söyledi. “Ancak seneye bu vakte geldiğimizde 8 bin yataklı 5 şehir hastanemiz hizmete girmiş olacak” diyen Müezzinoğlu, bu hastanelerin şehirlerin en modern binaları olacağı bilgisini verdi.

Müezzinoğlu, şu anda 18 şehir hastanesinin inşaat sürecinin devam ettiğini  ve 2017 sonu itibarıyla birçoğunun hizmete gireceğinin görüleceğini aktardı.

“Kamu bütçesiyle yapılan 42 bin yataklı 270 hastane 2017 sonu hizmete girecek”

Müezzinoğlu, Denizli ve Samsun şehir hastanelerinin ihalelerinin son imza aşamasına geldiğini ve mayıs ayı içerisinde bunların bitirilmesinin hedeflendiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Süreç içinde Diyarbakır, Antalya, Trabzon, Aydın ve İstanbul Sancaktepe şehir hastanelerinin bir ay içinde Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onaylarını alarak ihale süreçlerini başlatacağız. Çoğu gitti azı kaldı. 30 bin yatak kapasitenin işlemleri bitti. Önümüzde yaklaşık 10 bin yatak kapasite var. Onun da yıl sonuna kadar ihalelerini tamamlayacağız. 2018 sonuna kadar da hizmete girmesi amacıyla yeni bir yolculuğa çıkacağız” dedi.

Müezzinoğlu, başka bir taraftan kamu bütçesiyle 42 bin yatak kapasiteli 270 hastanenin inşaatlarını devam ettirdiklerini belirterek, 2017 sonu itibarıyla bunların da milletin hizmetine gireceğini bildirdi. Gelecek dönem için sağlıkta yeni hedefler ortaya koyduklarını dile getiren Müezzinoğlu, bu kapsamda daha önce açıkladıkları yerli ilaç ve tıbbi cihaz üretimi ile sağlık turizmi konularına değindi.

Müezzinoğlu, Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü için kredi veren bankalara teşekkür etti.

Kamupersoneli.net / KONYA