Gündem

Sağlık Bakanlığı'ndan kritik koronavirüs uyarısı! O sektörde çalışanlar dikkat!

Sağlık Bakanlığı yapmış olduğu açıklamada, “Güvenlik görevlilerinin yüz yüze temas olasılığını azaltmak için cam kabinlerde bulunmaları önerilir. Böyle bir imkân yoksa kuruma giriş yapanlarla güvenlik görevlileri arasında en az 1 metre mesafeyi sağlayacak şekilde düzenleme yapılmalı. 1 metreden uzak durulacaksa sadece maske yeterli” uyarısında bulundu.

ÜST ARAMASI YAPARKEN DİKKATLİ OLUN

Bakanlık, 1 metreden yakın teması olan yerleri ‘Orta Riskli Çalışma Alanı’ olarak ifade ederken, güvenlik görevlilerine şu uyarılarda bulundu:

“Üst araması yapılacaksa 1 metreden yakın temas olasılığı vardır. Maske ve gözlük-yüz koruyucu kullanılmalı. Vücut salgılarıyla gözle görülür bir kirlenme olasılığı yoksa eldiven kullanılmamalı. El hijyeni sağlanmalı. Eldivenin doğru kullanımı çok önemlidir. Değiştirilmeyen eldivenler kontaminasyona yol açacağından hasta çevresine dokunulmamalı ve el hijyenine özen gösterilmeli. Görevlinin iş mahallinden dinlenmek üzere yerinden ayrılması halinde kullanılan ekipman çıkartılmalı ve uygun şekilde evsel atık kutusuna atılmalı. İş mahallinde aktif mesaiye dönülürken yeni kişisel koruyucu ekipman kullanılmalı. Maskeler nemlendikçe ve kirlendikçe yenileri ile değiştirilmeli”

Sağlık Bakanlığı'ndan kritik koronavirüs uyarısı! O sektörde çalışanlar dikkat!

EĞİTİM VERİLMELİ

Çalışanlara kişisel koruyucu ekipmanların kullanımına ilişkin eğitim verilmesi gerektiğinin altını çizen Bakanlık, açıklamasında, “Önce maske sonra gözlük-yüz koruyucu takılır, çıkarılırken önce gözlük-yüz koruyucu ve en son maske çıkarılır. Kişisel koruyucu ekipmanların giyilmesi ve çıkartılması sonrasında her seferinde uygun el hijyeni sağlanmalı. El hijyeni en az 20 saniye su ve sabunla el yıkama veya alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama ile sağlanmalı. Kolay ulaşılabilir yerlerde alkol bazlı el antiseptiği bulundurulmalı. Kullanılan malzemeler çıkartıldıktan sonra tekrar kullanılmamalı” ifadesini kullandı.