Gündem

Sağlıkta Şiddet Can Almaya Devam Ediyor

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimlik binası önünde yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddetin can almaya devam ettiğini söyledi.

Resmi rakamlara göre her gün 31 hekimin, sağlık çalışanın hastalardan veya hasta yakınlarından, şifa dağıtmaya çalıştıkları kişilerden dayak yediğini, hakarete uğradığını, tehdit edildiğini belirten Erensoy, “Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil şiddet ortamı olarak anılır oldu. Yine bu kentte, Kamil Furtun’un öldürülmesinden aylar sonra, 19 Kasım 2015’de bir diğer meslektaşımız, Dr. Aynur Dağdemir görevi başında katledildi.” dedi. 

Erensoy, Dr. Furtun’u öldürdüğü iddia edilen zanlı hakkında çok sayıda savcılığa yansımış dosya bulunduğunu ifade ederek, “Yıllardır hastane içinde ve çevresinde dolaşıp rahatsızlık veren, sağlık çalışanlarında ve personelde huzursuzluk ve endişeye yol açtığı bilinen bir kişidir. Daha önce de hastanede sağlık çalışanlarına saldırmıştır, hatta cinayetten bir gün önce bu kişinin sağlık çalışanları için risk oluşturduğu hastanenin İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu toplantı tutanağına yansımıştır.” diye konuştu.

Kamu haberleri, kültür sanat, teknolojik, spor, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır.Ayrıca Twitter üzerinden #kamupersoneli hashtagi ile dile getirilmesini istediğiniz herşeyi bizlere ulaştırabilir, sosyal medyada da kamu gündeminden haberdar kalmaya devam edebilirsiniz.
AA
Kamupersoneli.net | Ankara