Gündem

Şahsi araçlarda sigara içme yasağı başladı! Arabada sigara içme cezası ne kadar?

‘’Dumansız Araç’’ uygulaması başladı. Yapılan uygulama ile ister özel-şahsi araç olsun isterseniz taksilerde olsun, arabalarda sigara içenlere ceza yağdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan uygulamaya göre, Yazılı kayda girmek suretiyle artık araçlarda şoför de arka koltukta oturan vatandaşlar da sigara içemeyecek.

ARABADA SİGARA İÇME CEZASI

Arabada sigara içenler kamera sistemleri ile tespit edilecek. Araç içerisinde sigara içme yasağı ihlalinin tespiti durumunda, araç sürücülerine Kabahatler Kanunun 39’uncu maddesine göre 153 lira ceza para cezası verilecek.

İlk ‘’Araçta sigara içme yasağı’’ uygulaması Tokat Emniyet Müdürlüğünce yapıldı. Araçta sigara içen sürücüler tespit edilip, yol uygulamasında 153 lira para cezası kesildi. Çıkarılan yeni yasadan bihaber olan sürücüler, ceza almaktan kurtulamadı.

DIŞARIDA BİLE SİGARA İÇME YASAĞI

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmasında, yasağın sadece araç içerisinde veya kapalı alanlarla sınırlı olmayacağını, dışarıda olsa bile belirli yerlerde sigara içilebilmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan sigara yasağı ile ilgili olarak;

‘’Biz insanımızın sağlığını ön plana çıkartmayacak mıyız? Kapalı mekanlarda asla, dışarıda bile belli yerlerde balkonlarda da hassasiyetlerimiz var. Para cezası vs. ne gerekiyorsa bunlar olacak’’ dedi…