Gündem

Sahte Plakalara Trafikte Göz Açtırılmayacak

Bilindiği gbi geçen günlerde araç satışlarının, devir ve tescil hizmetlerinin yönetmeliğinin değişmesiyle alakalı olarak sahte plaka satışlarının önüne geçileceği belirtiliyor.

Yönetmelikte yapılan son değişiklikle beraber plakalar tabakalarında 10×10 milimetrelik bir alana sığacak şekilde yatay 100 milimetre ve dikey 50 milimetre aralıklarla tekrar eden kare kutucuklar içerisinde ay yıldız ve TR güvenlik yansıtıcı folyo ile kaplanacağı açıklandı. sahte plaka satışlarının önüne geçilmesi amacıyla yapılan düzenlemelerle alakalı olarak güvenlik işaretleri yansıtıcı üst tabakanın imalatı aşamalarında rekleftif tabakanın içinde ayrılma bir bütün olarak imal edileceği açıklandı.

BASKI FOTOKOBİ GİBİ ÜRÜNLER SÖZ KONUSU OLMAYACAK

Plakalar üzerlerinde yapılan değişikliklerle beraber güvenlik işaretleri fiziksel ve kimyasal yollarla çıkarılması mümkün olmayacak. Baskı, fotokobi ve diğer görüntü ile benzerleri üretilmesi söz konusu olmayacak. Plakalarda, güvenlik işaretleri takılı tescil plakaları araçların 1.8 metre önünde ve arkasında ayakta durulduğunda 30 derecelik bir açıyla bakıldığı zaman görülmesi mümkün olacak. Araca 1 metreden fazla yaklaşıldığında veya 4 metreden fazla uzaklaşıldığı zaman ise güvenlik işaretlerinin görülmeyeceği ifade edildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA