Gündem

Sakarya'da Gözaltına Alınan Hakim ve Savcı Sayısı 24'e Çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında başlatılan operasyonda, Sakarya’da gözaltına alınan hakim ve savcı sayısı 24’e ulaştı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Sakarya’da yargı mensuplarına yönelik operasyonlar devam ediyor. 

Hakkında arama kararı çıkartılan 1 yargı mensubu daha gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, Emniyete götürüldü. 

Böylece Sakarya’da gözaltına alınan hakim ve savcı sayısı 24’e ulaştı.

Ergenekon Davası’nın hakimlerinden Özese de gözaltında

Gözaltına alınanların arasında Ergenekon Davası’nın eski Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin de bulunduğu bildirildi. Özese, özel yetkili mahkeme ve savcılıkların kapatılmasının ardından HSYK tarafından Sakarya’ya hakim olarak atanmıştı. 

Bu arada, gözaltındaki hakimler Hasan Hüseyin Özese, Hülya Akar, Okan Akar, Harun Kuku, Muhammet Tokalı, Tayfun Yavuz, Bircan Açıkgöz, Selda Devrim Yıldırım, Yusuf Temel, Tarık Çağlayan, Osman Kaya, Sönmez Taşkın, Nigar Demir Yüzlü, Ömer Güldallı, Metin Tüzemen, Esra Nur Kolukısa, Meryem Günay ve Mustafa Şen ile Cumhuriyet savcıları Erdal Özdemir, Ferruh Gün, Sultani Temel, Ramazan Turhal, Yavuz Yüzlü ve Mehmet Günay’ın Emniyetteki işlemleri sürüyor. 

Hakkında gözaltı kararı bulunan hakim Erdal Bayazan’ın başka suçtan Hatay’ın İskenderun ilçesinde tutuklandığı, daha önce yurt dışına kaçtığı belirlenen Cumhuriyet savcıları Cihan Kansız ve İsmail Tandoğan ile hakimler Kazım Kahyaoğlu, Remzi Kayıp ve Ali Türkmen’in yakalanması için başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Sakarya’da 30 adli ve idari yargı mensubu hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Kamupersoneli.net | AA