Gündem

Salgın Konusunda Gençlere Kritik Uyarı ! Ciddi Sonuçları Olabilir

Corona virüsü salgınından Avrupa’da ilk etkilenen yerlerden İtalya’da,  geçen hafta önlemlerin esnetilmesinin ardından, ilk hafta sonunda pek çok şehirde  özellikle gençlerin, dışarıda kalabalık gruplar halinde toplanması tartışma konusu olarak pek çok gündeme gelmişti. Bu durum hakkında İçişleri Bakanı Lamorgese, Rai2 kanalında katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarında İtalyanların sıkı karantina tedbirlerine tam olarak uyduklarını ve sorumlu  hareket ettiklerini vurguladı ve “Elbette gençler dışarı çıkma konusunda özgür  olduklarını, her şeyin geçmiş olduğunu düşünmüş olabilirler ama durum böyle  değil” ifadelerini kullandı.

Salgın Konusunda Gençlere Kritik Uyarı ! Ciddi Sonuçları Olabilir

“ÇOK CİDDİ SONUÇLARI OLABİLİR”

Açıklamalarında “Eğer, salgın geri dönerse bu, ülke  için başarısızlık olacaktır. Hepimiz büyük sorumluluk duygusuyla hareket edersek  bu durumun üstesinden gelebiliriz.” ifadelrini kullanan İçişleri Bakanı hassas bir dönemden geçtiklerini vurgulayarak salgın eğrisine  bağlı olarak sıkı önlemlere geri dönülebileceği sinyalini verdi. Ayrıca Bakan “Özellikle  gençlerin sorumsuzca davranmamalarını öneriyorum, çünkü bunun ciddi sonuçları olabilir.” dedi.

Salgın Konusunda Gençlere Kritik Uyarı ! Ciddi Sonuçları Olabilir

Gençlerin sosyal mesafe kurallarına aykırı ve maskesiz bir araya  gelmiş olmaları kamuoyunda tepki çekerken, toplanmayı önlemek amacıyla Brescia,  Perugia gibi pek çok kentte gece açık olan mekanların kapanış saati 21.00’e  alındı.