Gündem

Salgında flaş uygulama başladı: Vakalar yüzde 50 azalma oldu

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde corona virüsü tedbirleri kapsamında önemli bir uygulama başlatıldı. Bulaş riskini azaltmak için kırmızı ve yeşil bileklik uygulaması resmen başladı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçede hem bulaş riskini hem de vaka sayılarını azaltmak amacıyla test sonucu pozitif çıkan ve temaslı kişilere yönelik bileklik uygulamasını başlattı.

VAKALAR AZALDI 

Sağlık Ekipleri tarafından pozitif hastalara kırmızı, temaslı vatandaşlara ise yeşil bileklik takılacak ve uygulama kapsamında pozitif veya temaslının takibi daha kolay yapılacak. Bununla birlikte günlük kontrollerde kolundaki bilekliği çıkarttığı veya bileklikle dışarıya çıktığı tespit edilenlere İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 3 bin 150 lira para cezası verilecek.

Bu uygulama kapsamında son bir haftada vaka sayılarında yaklaşık yüzde 50 azalma görüldü.

Salgında flaş uygulama başladı: Vakalar yüzde 50 azalma oldu

DÖNÜŞLER İYİ

Bahşılı Kaymakamı Bekir Yalçın ise bu konu hakkında bir açıklama yaparak bakanlığın tavsiyeleri doğrultusunda İlçe Hıfzıssıhha Kurulunu topladıklarını ve vaka artışlarına yönelik hangi önlemleri alabileceklerini tartıştıklarını belirterek çalışma arkadaşları ile yaptıkları toplantıda bileklik fikrinin ortaya çıktığını ifade etti.

Bu uygulama hakkında hem takibin hem de tepkilerin iyi olduğunu belirten Kaymakam Yalçın bir hafta önce başlayan uygulama sayesinde vaka sayısında yüzde 50 azalma olduğunu bunun iyi yolda olunduğunu gösterdiğini daha da iyi yerlere geleceğini belirtti.