Gündem

Salgında kritik gelişme: Corona virüsün yeni belirtisi ortaya çıktı

İngiliz basını tarafından corona virüsü hastalığı belirtilerine ilişkin kritik bir iddiayı gündeme getirdi. Bu doğrultuda İstanbul’da yoğun testis ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir hastada corona virüsü çıktığı vakanın bu belirti ile tanı koyulan ilk örnek olduğu ifade edildi.

Çin’in Wuhan kentinde Aralık 2019’da ortaya çıkan corona virüsü, kısa sürede global bir krize dönüşürken dünya genelinde 56 milyonu aşkın insana bulaşan virüsle ilgili bir yandan aşı çalışmaları devam ederken, diğer yandan da hastalığın şifreleri çözülmeye çalışılıyor.

YENİ BELİRTİ ORTAYA ÇIKTI

İstanbul’da özel bir hastanede görev yapan Dr. Hakan Özveri yaptığı açıklamalarında yaz aylarında 49 yaşındaki bir hastanın testislerinde yoğun ağrı ve şişkinlik şikayetiyle kendilerine geldiğini belirtti ve öksürük, yüksek ateş ile koku ve tat alma duyularını kaybetme gibi corona virüsünde yaygın görülen belirtilerin hiçbirini taşımadığını vurguladı.

Özveri açıklamalarında hastaya, virüs taşıyan biriyle teması olduğu için test uygulandığını sonuçlarının pozitif çıktığını hastadaki ağrının ilk görülen belirti olduğunun ortaya çıktığını belirtti ve hastanın başka bir sağlık problemi ya da cinsel yol ile bulaşan bir hastalığının bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Daily Star’da yer alan habere göre, söz konusu vakanın bu şekilde tanı koyulan ilk örnek olduğu belirtilirken, hastalığın testislerde uzun dönemli etki ve hasara yol açabileceği ifade edildi.