Gündem

Salgında spor salonu hastaneye mi çevrildi! İzmir Valiliği duyurdu

Bazı basın yayın organlarında yer alan bir hastanenin spor salonunun salgın nedeniyle hastane olarak kullanıldığı yönündeki haberler hakkında İzmir Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı.

Valilik tarafından yapılan açılamada söz konusu haberlerde “Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu hastaneye çevrildi” şeklinde ifadelerin yer aldığı vurgulandı.

ACİL MÜDAHALE VE BARINMA ALANINA ÇEVRİLDİ

Konu ile ilgili olarak İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada 30 Ekim günü İzmir’de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremden hemen sonra hastanenin depremden en çok etkilenen Bayraklı’ya yakın olması, depremin yıkıcılığının ve meydana gelen hasarın büyüklüğünün öngörülememesi nedeniyle ihtiyaten hastanenin spor salonunun “Acil Müdahale ve Barınma Alanına” çevrildiği vurgulandı.

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Görüntülerde yer alan ön müdahale ve acil servis alanı deprem sonrasında gerek duyulmadığı için boşaltılmış olup asli kullanıma geri döndürülmüştür. Söz konusu görüntü ve içeriklerde pandemi sürecinde kullanılıyor algısı yaratılmış olup kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir.”