Gündem

Samanyolu Kolejindeki Gizli Kasadan FETÖ'nün Parası Çıktı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgütün eğitim kurumlarından Samanyolu Kolejinin muhasebe bölümünde yaptığı aramada 6.5 milyon lira tutarında nakit ve çek ile Bank Asya ve Asya Finans’a ait teminat mektupları buldu.


Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda kapatılan Samanyolu Kolejinde arama yaptı.

Muhasebe bölümündeki bir dolap içerisine gizlenmiş bir çelik kasa olduğunu tespit eden ekipler, çilingire açtırdıkları kasada 20 bin liranın yanı sıra çok sayıda vatandaşa ait çek ve senetler ile Bank Asya ve Asya Finans’a ait teminat mektupları buldu.

Ele geçirilen para ve kıymetli evrak tutarının toplam 6.5 milyon lira olduğunu ifade eden yetkililer, söz konusu miktarın örgüt tarafından “himmet” adı altında toplanan bağış paraları olduğunu kaydettiler.

Kamupersoneli.net – AA