Gündem

Sanayi Bakanı Özlü'den Yerli Otomobilin Nerede Üretileceğine İlişkin Açıklama!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bazı etkinliklere katılmak için Van’a gitti. Bakan Özlü katılmış olduğu etkinlikler kapsamında yapmış olduğu konuşmasında yerli otomobil konularına dair açıklamalarda bulundu. 

BAKAN ÖZLÜ’DEN YERLİ OTOMOBİL AÇIKLAMASI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli otomobilin üretilmesi konularına dair yapmış olduğu konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özlü konuya dair yapmış olduğu açıklamasında Bursa’da bulunan sanayi bölgesinin test merkezi olduğunu vurgulayarak üretimin nerede yapılacağına daha karar verilmediğini ifade etti. 

“Orası otomotiv test merkezi. Bursa’da iki büyük fabrikamız var. Otomotiv yan sanayi var, büyük fabrikamız var. Orası test merkezi. Yerli marka otomobilin üretim merkezi değil. Oraya büyük bir test merkezi kurmak istiyoruz. Neden istiyoruz. Otomotiv sanayi şu anda orada. O fabrikalarımızda yeni çıkacak araçların testlerini yapacak test merkezi. Yerli marka otomobillerin nerede üretileceği konusu henüz kesinleşmiş değil.”

”ÖNCE TASARIMINI YAPALIM”

Sanayi Bakanı Özlü yerli otomobilin ilk aşamasının tasarım olduğunu vurgularken üretim yeri ile ilgili farklı gelişmelerin yaşandığını bildirdi. Bakan Özlü konuya ilişkin açıklamalarında, ”Önce bir tasarım yapalım sonra üretime geçelim. Şu anda yer konusu açık. İran’la ortak OSB konusu çalışıldı. Müstaşar yardımcımız İran’a gitti. Sanırım İran tarafında biraz sıkıntı var. Patentte, AB standartlarında bir patent kanunumuz var.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA