Gündem

Sandık Güvenliği İçin CHP Mobil Uygulama Hazırladı

SANDIK GÜVENLİĞİ UYGULAMASI HAZIRLANDI

Söz konusu uygulama Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in koordinasyonunda hazırlandı. Uygulamaya “Adil Seçim Seferberliği” adı verildi. Akıllı telefon sahipleri bu uygulamayı kullanabilecek. 

Hazırlanan bu uygulama ile, seçim günü oy kullanma işleminin başlamasından oy pusulalarının teslimine kadar olan süreçte kayıtlı sandık görevlilerinin konumu takip edilecek.  Ayrıca bu uygulama sandık görevlilerinin sandığın başından ayrılması halinde uyarı verecek. Bu bağlamda sandık görevlilerinin sandık başına gitmemesi veya görev bölgesini terk etmesi gibi durumların önüne geçilmesi planlanıyor.

24 Haziran 2018 tarihinde oy verme işlemi sona erdiğinde sandık görevlileri “Cumhurbaşkanı Seçimi” veya “Milletvekili Genel Seçimi” menülerinden birini seçerek tutanakların fotoğraflarını çekecek ve sisteme gönderecekler. 

Tüm bunların yanı sıra gönderilen fotoğraflar “Optik Karakter Tanıma (OKT)” yöntemi ile otomatik taranarak veri halinde hızlıca sisteme yüklenecek.

TEST AŞAMALARI SÜRÜYOR

Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Adıgüzel yaptığı açıklamada “Adil Seçim Seferberliği” adı verilen sistemin testlerinin sürdüğünü, birkaç gün içerisinde vatandaşların bu uygulamayı ücretsiz indirebileceğini ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA