Gündem

Şanlıurfa Emniyeti Duyurdu: Yüzlerce Suriyeli Sınır Dışı Edildi !

Haklarında çeşitli suçlardan işlem yapılan ve çeşitli merciler tarafından serbest bırakılan 639 Suriyeli sınır dışı edildi. 

Bu kişiler hakkında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik, Asayiş, Çocuk şubeleri ve diğer polis merkezleri tarafından işlem yapıldı.

639 SURİYELİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Konu ile ilgili olarak Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2018 yılı içerisinde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik, Asayiş, Çocuk şubeleri ve diğer polis merkezlerince haklarında çeşitli suçlardan işlem yapılıp adli mercilerce serbest kalan toplam 639 Suriye uyruklu şahıs haklarında sınır dışı işlemleri için Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilerek, sınır dışı işlemlerinin yapıldığı ifade edildi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de bir açıklama yaptı. Abdullah Erin açıklamasında birilerinin bu olayları kamu düzenine, toplumsal barışa karşı araca dönüştürmesine asla müsaade etmeyeceklerini Urfa’nın dünyada eşine benzerine az rastlanır bir vefa örneği gösterdiğini ve Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için hazırlık çalışmaları içerisinde olduklarını vurguladı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA