Gündem

Şanlıurfa Suruç’ta Yaşanan Saldırıda Emrin Nereden Verildiği Ortaya Çıktı

Suruçta AK Partili vekilin abisi de dahil olmakla beraber 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırının Kandil planlı olduğuna yönelik detaylar ortaya çıkarıldı.

Starı’ın haberine göre; Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti heyetine HDP’liler tarafından yapılan saldırının planlı bir provokasyon olduğu ve terör örgütü PKK tarafından verilen talimatla beraber HDP’lilerce hayata geçirildiği bilgisi güçlenmekte.

HDP Milletvekili adayı İsmail Kaplan’ın üç veya dört gün önce AK Parti Milletvekili adayı Yıldız’ı açık hedef gösterdiğini ifade eden Bakan Soylu ise;

“HDP Şanlıurfa milletvekili adayı İsmail Kaplan O adamın dağ kadrosuyla ilişkili olduğu ve burada bu talimatları da oradan aldığı yönünde değerlendirmeler vardır, o kadar açık ve net” ifadelerini kullandı.

Terör saldırısına HDP’den önce CHP’lilerin sahip çıkmasına yönelik olarak Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekilere yönelik saldırıda üç kişinin ölmesi dokuz kişinin yaralanmasıyla ilgili olayı aydınlatması için 4 savcının görevlendirildiği ifade edildi.

Ayrıca 12 Haziran 2018 tarihinde HDP’liler arasında Suruç’un yakınlarındaki Halfeti’de dağıtılan terör örgütü bildirgelerinde “Kapı, kapı geziyor, AKP’nin bildirisini dağıtıyorlar. Bu şahıslar artık bizim için meşru hedeftir ve kesinlikle cezalandırılacaktır. Aynı zamanda bu çetelere destek veren herkesten hesap sorulacaktır. Halkımız tedbirlerini almalı” ifadeleri yer aldığı belirtildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA