Gündem

Şanlıurfalı Abdi Çakıcı 75 Yaşında İlk Albümünü Çıkarttı

 Şanlıurfalı 75 yaşındaki Abdi Çakıcı, ilk albümünü çıkarmanın heyecanını yaşıyor.


Tenekeci Mahmut, Mukkım Tahir, Kazancı Bedih, Nuri Sesigüzel ve İbrahim Tatlıses gibi birçok ses sanatçısı yetiştiren Şanlıurfa’da her yaştan vatandaşın müziğe yatkınlığı bulunuyor. Bunlardan biri de 75 yaşındaki Abdi Çakıcı. 

Zaman zaman kentte yaptığı bestelerle adından söz ettiren ve yerel yöneticilere atfen şiirler yazan Çakıcı, sözü, müziği ve yorumu kendisine ait ilk albümünü 75 yaşında çıkartabildi.

Özel bir şirketin katkısıyla albüm yapan Çakıcı, albümünün hazırlık aşamalarını da elinde bastonuyla takip etti.

Okuma yazmayı kendi imkanlarıyla öğrendi

Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik nedenlerle küçük yaşta okula gitmediğini ancak okuma yazmayı sonra kendi imkanlarıyla, gittiği kurslar aracılığıyla öğrendiğini söyledi.

Müziğe büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu anlatan Çakıcı, “Ben beste yaparken zorlanmıyorum. Irmak gibi ilham geliyor. Benim için beste yapmak da kolay, okumak da. Derdim, amacım güzel bir iz bırakmak.” dedi.

İlk albümünü 2008’de çıkarmaya çalıştığını ancak yarım kaldığını belirten Çakıcı, “Benim gönlüm genç. Gönlüm 25 yaşında. El ayak tutmasıyla bu işin alakası yok. Kısmet olursa ikincisini de çıkartacağım. Eserlerim hazır.” diye konuştu.

Çakıcı, müzik piyasasından ilgi beklediğini sözlerine ekledi.

Kamupersoneli.net  | Ankara