Gündem

Sapla Saman Birbirinden Ayrılsın: Suçsuz Memur Ekmeğinden Olmasın!

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ, 2010 KPSS gibi nedenlerden dolayı ihraçlar söz konusu. Eğitim kurumları, sendikalar, dernekler, sağlık kurumları gibi epey kabarıp giden bu listeye, yakın tarihte bir de MİT eklendi. Dolayısıyla meslekten ihraç edilenlerin sayısının haddi, hesabı yok. FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınanlar, KPSS süreçlerinde kopya nedeniyle açığa çekilenler nedeniyle gündem meşgulken; bir taraftan da suçsuzların yandığı haberlerinin gelmemesi gerekiyor.

Sapla saman ayrılsın.

Meslekten, kurumlardan ihraçlar konusunda oldukça dikkatli olunması gerekiyor. Bu noktada kim suçlu, kim suçsuz oldukça titiz bir çalışmayla araştırılmalı, at izinin it izine karıştırılmaması lazım. Memuriyetinden olacak suçsuz bir kişinin, bakmaktan sorumlu olduğu ailesi, dışarıda yaşayacağı bir hayatı, bundan sonra içine girmesi gereken bir toplum bulunuyor. Ancak bu durum demek olmuyor ki, titiz bir araştırma yapılmasın.

Titiz araştırma şart.

Hem suçluların, vatana ihanet edenlerin ve vatandaşların hakkını yiyenlerin titizlikle bulunması, hem de iftiralara başvuranların, ihanet eden bir rüyaya dalmış hainlerin bulunması gerekiyor. Süreç içerisinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey, haksız yere kimsenin hayatı istemeden de olsa karartılmasın. 

KPSS kopyacıları, FETÖ hainleri en ağır cezaları alsınlar.

KPSS dahilinde soru çalanlar, bu sorularla memur olanlar, bunlara yardım edenler ve irtibatı bulunan kişiler son derece önemli. Ceza çekmesi gerekenler en ağır cezaları çeksinler ki, ülkeye hainlik etme noktasında bir daha uygulamayı bırakın, düşünmeyi bile akıllarından geçiremeyecek duruma gelsinler.

Kamupersoneli.net | ANKARA