Gündem

Sarıklı Cübbeli Ders İddiaları Hakkında Bir Açıklama da Ankara Valiliğinden Geldi

Yenimahalle’deki Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulunda sarıklı cübbeli ders yapıldığı iddiaları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Konu hakkında bir açıklama da Ankara Valiliğinden yapıldı.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada Yenimahalle’de Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili bir gazetede “Sarıklı cübbeli ders” başlığıyla yapılan haberdeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

SARIKLI CÜBBELİ DERS İDDİALARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığının çocukları dini tarikat ve cemaatlere teslim ettiği, yetkisiz kişilerin derse girdiği, bir sivil toplum kuruluşunun yönetim kurulu başkanı tarafından çocuklara değerler eğitimi adı altında söyleşi gerçekleştirildiği, bu kuruluşun yönetim kurulu başkanının geçmiş dönemlerde Okul Aile Birliği Başkanlığını yürüttüğü, okulda velilerle dini içerikli etkinlikler düzenlendiği ve söz konusu okulun çökme riski olduğu, binanın altında su biriktiği, müfettişler tarafından hazırlanan raporun baskılar sebebiyle Ankara Valiliğine gönderilmediği, dolayısıyla öğrencilerin risk altında olduğu iddia edildiği vurgulandı.

Konu ile ilgili olarak Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve iddialar hakkında Ankara Valiliğinin yeniden inceleme başlattığı ifade edildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA