Gündem

Savaş rüzgarları eserken S-400 füzelerinin hala aktif hale getirilmediği iddia edildi!

Türkiye’nin Rus S-400 sistemini geçtiğimiz Nisan ayında deveye sokacağı söyleniyordu. Aradan yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen S-400 füzelerinin konuşlandırılmamış olması tartışmaları beraberinde getirdi. Özellikle son günlerde artan Türkiye-Yunanistan gerginliği bu tartışmaları alevlendirdi.

S-400 TARTIŞMALARI

Mehmet Tezcan bu konu ile ilgili kendi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda ‘’Savaş rüzgarları esiyor neden S 400’leri aktif hale getirmiyoruz? Bugün değilse ne zaman kullanacağız? Hani caydırıcılık gücü de vardı? Neden depoda tutuyoruz?’’ dedi.

TRT’DE KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMA! KURULDU MU KURULMADI MI?

S-400 hava savunma sistemi kuruldu mu? Türkiye-Yunanistan arasında savaş rüzgarları esmeye devam ederken, S-400 füzelerinin kurulmadıysa neden hala kurulmadığı tartışılıyor. S-400 füzelerinin 1 ay öncesinden aktif edildiği iddia edildi ama bugüne kadar bu konu ile ilgili resmi açıklama yapılmadı. Son olarak ise TRT ekranlarında S-400 savunma sistemlerinin aktif edilip edilmediğine dair ise kafa karıştıran açıklama yapıldı…S-400’ler kuruldu yada aktif edildi diye bir söz söylemekten çekinen emekli asker şu ifadeleri kullandı;

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu ekonomik durgunluk ve sürekli artan bütçe açığına rağmen askeri harcamalarını artırma kararı alan Başbakan Kiryakos Miçotakis hükümeti, yeni savaş uçakları, helikopterler ve fırkateynler satın almanın planlarını yapıyor.

Türkiye ile yaşadığı gerginlikte Yunanistan’a arka çıkmasıyla bilinen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Atina’nın “alışveriş listesinden” en büyük payı almak için girişimlerde bulunuyor.

Atina yönetiminin savunma bütçesini mevcut durumdan yaklaşık 3 kat daha artırması anlamına gelen bu karar, Paris yönetiminin yanı sıra ABD, Almanya, İngiltere, İspanya ve Hollanda gibi NATO müttefiklerinin de iştahını kabartıyor.

Yunan yetkililer, Türkiye ile Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliği bahane ederek ordu harcamalarını artırma kararını kamuoyuna “pazarlamak” üzere yoğun çaba sarf ediyor.