Gündem

Savunma Bakanı Canikli'den İdlib'e İlişkin Önemli Açıklama!

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) İdlib’deki çatışmazlık bölgesine intikali hakkında açıklamalar yaptı.

Onlara Destek Veriyoruz…

Gürcistan’da ilk ziyaretini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan Türk Okulu’na yapan Bakan Canikli burada öğrencilerle muhabbet etti.

Öğrencilerle muhabbeti sırasında bir öğrencinin “Suriye’de çatışmasızlık bölgeleri oluşturulması kapsamında TSK’nın İdlib’e yönelik keşif görevine” ilişkin bir soru yöneltmesi üzerine Bakan, “Orada birlikte hareket ettiğimiz Özgür Suriye Ordusu var, yani Suriyeli. Onlar kendi topraklarını kendileri savunuyorlar, biz de onlara destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tehditler Bitene Kadar Ordayız

Öğrencinin belli ki Bakan’ın açıklamaları hoşuna gitti ve yine aynı öğrenci, “operasyonun ne zaman biteceğine” yönelik bir soru sordu. Savunma Bakanı Canikli ise, “Allah bilir. Ne zaman tehdit ortadan kalkarsa. Yani Suriye’den gelen  Türkiye’ye yönelik tehditler tamamen ortadan kalkana kadar bizim oralarda olmamız gerekiyor.” diyerek yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı Canikli, öğrencilerin, görevi ve çalışmalarına ilişkin sorularını da yanıtladı. Bakan Canikli’nin eşi Hatice Canikli ise Anaokulu öğrencileri ile birlikte resim yaptı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA