Gündem

Savunma Sanayii Müsteşarı Demir'den S-400 Teslimine İlişkin Önemli Açıklama!

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından düzenlenen İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması’na (ROBOİK) lansman toplantısına katıldı. 

Toplantı kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Müsteşar Demir, Rusya’dan alınacak S-400 füzelerinin teslim tarihlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

”BASINDA ÇOK FAZLA SÖYLENTİ VAR”

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında basında bu konuya dair çok fazla söylenti olduğuna dikkat çekerek, bu söylentilerin bir kısmının doğru olduğunu ifade etti. Savunma Sanayii Müsteşarı Demir konuya dair ayrıca teslim süreleri ile ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirmesinde bu süreç ile ilgili belli bir takvimin olduğunu aktararak şu ifadeleri kullandı.

”BELLİ BİR TAKVİMİ VAR”

Basında öyle bilgiler okuyorum ki herkes bizden çok daha fazla şey biliyor. Bilinenlerin bir kısmı doğru, bir kısmı maalesef yanlış. Çok fazla şey yazılması kafa karışıklığına sebep oluyor. Belli bir takvimi var tabii ki. Takvim hususunda öne çekme için belirli görüşmeler yaptığımızdan dolayı tam bir zaman vermek istemiyorum ama minimum 2 yılda teslimat başlayacak diyebiliriz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA