Gündem

Seçim propagandalarında artık afişler kullanılmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Seçim propaganda yöntemleri hakkında bilgi veren Erdoğan, seçimlerde afiş, görüntü kirliliğine yol açan pankartların kullanılmayacağını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şöyle;

PROPAGANDA YÖNTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

Eski tarz kampanya yöntemleri şehirlerimizi kirletiyor. Seçim propagandalarında artık afişlere gerek yok. Çevreye ve insana saygılı bir kampanya yürüteceğiz. Görüntü ve gürültü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini terk ediyoruz.

ÇEVREYE VE İNSANA SAYGILI SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTECEĞİZ

Çevreye ve insana saygılı seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Parti teşkilatı ve seçim koordinasyon merkezilerinin olduğu yere bayraklar asılabilir, bunun dışına görüntü kirliliğine müsaade edilmeyecek, belirtilen saatler dışında otobüs dolaştırılmayacak. Partilere ve adaylara çok ciddi, maddi ve manevi maliyet getiren, şehirlerimizi kağıda boğan israf kaleminden de kurtulmuş olacağız. Tasarrufu sadece devlette aramayalım, bu da tasarruf. Çevreci bir parti olarak bu hassasiyeti gösterme kararı aldık.

İNTERNET VURGUSU
AK Parti olarak siyasetin dijital boyutunca öncü bir konumdadır, bunu da ispatlayacak. Teşkilatlarımızı sanal ortama taşıdık. Artık 5 milyara yakın insanın internete erişiminin bulunduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ülkemizde aktif sosyal medya kullancılarının sayısı 51 milyonu bulmuş durumda.

Madem sosyal medya algıları gerçeklerin önüne geçilebiliyor bizim bu mecrayı hakikatlerle donatarak kendimizi en doğru biçimde anlatmamız gerekiyor. Partimizin Twitter hesabının takipçi sayısı (karşıyım) şahsımın 13.5 milyona yaklaştı. 

Twitter’daki her bir mesajımız da bir kaç Yenikapı mitingi yapmış gibi olduğumuzu görüyoruz.

Araç giydirmelerimizi, gazete – TV reklamlarını kullanmaya devam edeceğiz. Diğer partilerin de AK Parti’yi takip ederek aynı yolda ilerleyeceklerine inanıyorum

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Ağrı: Savcı Sayan

Aksaray: Evren Dinçer

Bilecik: Nihat Can

Erzincan: Cemalettin Başsoy

Edirne: Koray Uymaz

Iğdır: Adil Aşırım

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kars: Ensar Erdoğdu

Kırşehir: Yaşar Bahçeci

Kütahya: Ahmet Sami Kutlu

Siirt: Ali İlbaş

Tunceli: Gökhan Arslan

Van: Necdet Takva

Zonguldak: Ömer Selim Alan

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

Kalan 7 büyükşehir ve il belediyemiz ile ilçelerimizi de önümüzdeki günlerde açıklamayı sürdüreceğiz. Adayları belli olan şehirlerimizde teşkilatlarımız hemen sahaya inecekler. Seçim tarihine kadar gece gündüz çalışarak partimizi sandıktan birinci çıkartmak ve en yüksek oy oranına ulaştırmanızı bekliyorum.

Şu anda cumhur ittifakımız da var. Bu ittifakımızı da lekelemeyecek, gölgelemeyecek şekilde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu anda kalan yerleri de bizler daha sonra liderler olarak nihai kararlarımızı da vereceğiz. Teşkilatlarımızdan isteğim Cumhur ittifakımıza kimse bir gölge düşürmeye kalkışmasın. Herkes kendine göre bir şey uydurmaya kalkarsa bunun adı kakafoni olur. Ortaya tamamen öyle bir orkestra çıkaralım ki burada bir senfoni olsun. AK Parti zaten böle bir senfoninin kurucusudur. Burada dinlendirici bir yapı vardır.

Belediyecilik deyince akla AK Parti belediyeciliği gelecek.

Birinci 100 günlük paket açıklanmıştı. Önümüzdeki günlerde ikinci 100 günlük paketi de açıklayacağız.

81 vilayetin tamamında millet bahçelerini, kıraatlerini yapacağız. Kanal İstanbul çok gecikti ama en geç 2019 içinde ihalesini yapıp adımını atacağız.