Gündem

Seçime Çok Kısa Bir Süre Kala İki Araştırma Şirketi Anket Sonuçlarını Açıkladı

24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem genel milletvekilliği seçimlerine artık çok kısa bir süre kaldı. Seçimlere saatler kala 2 farklı anket şirketi yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaştılar. İşte detaylar,

İKİ FARKLI ANKET ŞİRKETİ SONUÇLARA DAİR TAHMİNLERİNİ AÇIKLADILAR

24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel milletvekili seçimleri öncesi SONAR ve KONDA seçim sonuçlarına dair araştırma detaylarını açıkladılar. 

SONAR ‘MUHARREM İNCE İKİNCİ TURDA KAZANIR’

Bu kapsamda SONAR araştırma şirketi tarafından yapılan açıklamada cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağı öne sürüldü. SONAR tarafından açıklanan rakamlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 47 seviyelerinde oy alacak. Muharrem İnce’nin oy oranı ise yüzde 33 olarak açıklandı. Ayrıca Sonar ikinci turda 2 3 puan faarklı Muharrem İnce’nin kazanacağını iddia etti. Milletvekilliği seçimlerine yönelik sonuç tahminlerinde ise Sonar, AK Parti’nin oy oranını yüzde 42, MHP’nin oy oranını yüzde 7.1, CHP’nin oy oranını yüzde 28.2, İyi Parti’nin oy oranını yüzde 9.2 ve HDP’nin oy oranını yüzde 10 olarak açıkladı. SP için ise 2.1 oy alır tahmini yapıldı. 

KONDA ‘TAYYİP ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLİR’

KONDA tarafından yapılan seçim araştırması sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 51.4 ile ilk turda seçileceği tahmin edildi. Muharrem İnce’nin oy oranını yüzde 28 olarak açıklayan şirket Meral Akşener’in oy oranını yüzde 11 olarak açıkladı. Şirkete göre ise AK Parti ile MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakının oy oranı yüzde 54; CHP, İYİ Parti ve SP’nin kurduğu Millet İttifakının oy oranı ise yüzde 34 olarak açıklandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ne şirketmiş bee haşk görüyor ankete gerek yok bize anket yapmaya gelende yok işkembeden sallayın . İnsanlara algı yapmaya devam edin . Bu çoşguyu gören görüyor . İşiniz gücünüz saklamak . Pazar akşamından sonra bakalm kimle yandaş olacaksınız. Sandıkları terketmek yok !!!

  2. Bu seçim güneydoğu ile sınırlı ise ak parti ve cumhur başkanı seçimi ne olacak cumhurbaşkanı ilk turda alacak ama millet vekili akparti niye dibine vuracağını yani millet vekili akparti düşeceğini tahmin ediyorum akparti millet vekili yüzde 45 olacağınıtahmin ediyorum